Gå til hovedinnhold

Nordland Musikkfestuke søker utøvere av klassisk musikk til mentorprogrammet Spire. Programmet går over tre år og retter seg mot unge musikere i alderen 19 til 27 år. Neste hovedsamling finner sted mellom 2. og 9. august 2023.

Søk opptak for 2023 her!

I 2023 tar vi opp musikere på følgende instrumenter:

  • Fiolin
  • Bratsj
  • Cello
  • Piano

Hva er Spire?

Spirekonserten

Noe av det viktigste for unge musikere å lære, er at det ikke finnes bare én måte å gjøre en karriere på. Å la nysgjerrigheten bli stimulert til å se på alle andre element i tillegg det å være en musiker, enten det er kulturell entreprenørskap, som ledere, tenkere eller som en frontperson for forandring. Det er et stor behov for å skape en framtidsrettet generasjon av klassiske musikere, hvor fokus vil ligge i nettopp det å tilgjengeliggjøre kultur med å eksperimentere.

Eldbjørg Hemsing

Hoved­mentor: Eldbjørg Hemsing

Eldbjørg Hemsing er en av Norges fremste fiolinsolister, og hovedmentor i Spire-programmet.

Hun begynte å spille fiolin som femåring og allerede som seksåring opptrådte for kongefamilien. Siden hennes orkesterdebut med Bergen Filharmoniske Orkester i en alder av 11 år har hun vært en aktiv solist og har spilt med orkestre over hele verden, samtidig som hun er ettertraktet som festivalartist. Eldbjørg spiller også bratsj og hardingfele og opptrer ofte sammen med sin søster Ragnhild.

Eldbjørg Hemsing har vært elev hos Stephan Barratt-Due, men har også tatt timer hos Boris Kuschnir i Wien. I 2005 vant hun førstepris i den tsjekkiske Kocian internasjonale fiolinkonkurranse, og samme år vant hun også Sparre Olsen-konkurransen. I 2008 vant Eldbjørg Hemsing Virtuos, og ble norsk deltager i Eurovision Young Musicians, hvor hun vant publikumsprisen og fikk 3. pris av juryen.

Eldbjørg Hemsing spiller på en violin bygget av Antonio Stradivari  – stilt til disposisjon av Dextra Musica.

Deltakere i Spire

Amalie Marie Thing Helseth

Cello

Oda Holt Günther

Fiolin

Victoria Lewis

Fiolin

Dmitrij Osadchuck

Fiolin

Elinor David-Larsen

Bratsj

Emma Ohm Ballestad

Cello

Hedda Lydianna Aadland

Cello

Kristin Pas

Bratsj

Eksempler på gjeste­foredrag & workshops

Nåværende og tidligere instruktører:

Søknadsfrist kommer!

Dextra Musica
Bodø 2024
Talent Norge

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.