Gå til hovedinnhold

Nordland Musikkfestuke søker talenter i klassisk musikk til det nye mentorprogrammet Spire. Programmet går over tre år og retter seg mot unge musikere i alderen 19 til 27 år. Neste hovedsamling finner sted mellom 2. og 9. august 2022

Søk opptak for 2022 her!

I 2022 tar vi opp musikere på følgende instrumenter:

  • Fiolin
  • Bratsj
  • Cello
  • Piano

Hva er Spire?

Spire 2022

Noe av det viktigste for unge musikere å lære, er at det ikke finnes bare én måte å gjøre en karriere på. Å la nysgjerrigheten bli stimulert til å se på alle andre element i tillegg det å være en musiker, enten det er kulturell entreprenørskap, som ledere, tenkere eller som en frontperson for forandring. Det er et stor behov for å skape en framtidsrettet generasjon av klassiske musikere, hvor fokus vil ligge i nettopp det å tilgjengeliggjøre kultur med å eksperimentere.

Eldbjørg Hemsing

Hoved­mentor: Eldbjørg Hemsing

Eldbjørg Hemsing er en av Norges fremste fiolinsolister, og hovedmentor i Spire-programmet.

Hun begynte å spille fiolin som femåring og allerede som seksåring opptrådte for kongefamilien. Siden hennes orkesterdebut med Bergen Filharmoniske Orkester i en alder av 11 år har hun vært en aktiv solist og har spilt med orkestre over hele verden, samtidig som hun er ettertraktet som festivalartist. Eldbjørg spiller også bratsj og hardingfele og opptrer ofte sammen med sin søster Ragnhild.

Eldbjørg Hemsing har vært elev hos Stephan Barratt-Due, men har også tatt timer hos Boris Kuschnir i Wien. I 2005 vant hun førstepris i den tsjekkiske Kocian internasjonale fiolinkonkurranse, og samme år vant hun også Sparre Olsen-konkurransen. I 2008 vant Eldbjørg Hemsing Virtuos, og ble norsk deltager i Eurovision Young Musicians, hvor hun vant publikumsprisen og fikk 3. pris av juryen.

Eldbjørg Hemsing spiller på en violin bygget av Antonio Stradivari  – stilt til disposisjon av Dextra Musica.

Deltakere i Spire

Alva Holm

Fiolin

Oda Holt Günther

Fiolin

Victoria Lewis

Fiolin

Johannes Schantz

Fiolin

Elinor David-Larsen

Bratsj

Elisabeth Tomter

Bratsj

Eksempler på gjeste­foredrag & workshops

I 2021 hadde vi disse instruktørene:

Søknadsfrist 1.mars 2022

Dextra Musica
Bodø 2024

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.