Han har gjort kritikerroste duosamarbeid med blant annet Sidsel Endresen og Ingebrigt Håker Flaten, og vært sentral i bandene til Anja Garbarek og Bugge Wesseltoft. Det gjør Håkon Kornstad definitivt til en av Norges mest kritikerroste saksofonister.

Foto: Raymond Engmark, Engmark Fotografi

Men det stopper ikke med det. For i 2009 snublet Kornstad innom operaen Cavaleria Rusticana på The Met i New York. Dette gjorde så stort inntrykk at han et par uker senere troppet opp hos en pensjonert sopran på Upper West Side og gjorde sine første stemmeøvelser. Få år senere har Håkon Kornstad fullført sin operautdannelse og er stadig å se på rollelisten ved Den Norske Opera. Tenorsaksofonisten blir også tenor. Dette skal vi i Bodø få nyte til fulle når Kornstad tar med seg både saksofon og stemmebånd til Nordland Musikkfestuke 2021. Tradisjonen tro vil Håkon Kornstad farge Musikkfestuka gjennom flere konserter og arrangementer gjennom hele festivalen.

-I Håkon Kornstad får vi en mangefasettert festivalprofil som med sin unike instrumentkombinasjon kan by på et svært variert spekter av opplevelser.  Vi gleder oss til å presentere det komplette programmet nærmere festivalen, forteller påtroppende festivaldirektør Gro Bergrabb.

 

Hovedpersonen selv er svært fornøyd med å innta rollen som festivalprofil og toneangivende artist for den 41. Musikkfestuka.

-Det er stor stas å bli invitert til Bodø og Musikkfestuka! Det å kunne være med å sette preg på en så stor og tradisjonsrik festival er jo noe man drømmer om som artist. Også er det rett og slett gøy å skulle få gjennomføre et så variert og morsomt program over så få dager, sier festivalprofil Håkon Kornstad.