Som kunstnerisk leder for Barokksolistene har han skapt nye og innovative konsepter som for eksempel The Alehouse Sessions som vi skal få oppleve under årets festival. Som festivalprofil blir Eike synlig under store deler av festivalen i flere ulike format.Som freelance fiolinist fortsetter han å utforske alternative måter å nærme seg klassisk musikk på. Selv om hans musikalske grunnlag er grundig forankret i såkalt «Historiske oppføringspraksis», liker han å inkludere andre kunstneriske aspekter i sine konserter. Gjerne ved hjelp av visuell kunst, dans, historiefortelling, improvisasjon etc. Han opplever økende interesse fra europeiske og amerikanske ensembler og orkestre, hvor han inviteres som orkesterleder og dirigent. Bjarte studerte ved Griegakademiet i Bergen, Norge og med Richard Gwilt i London. Han har vært Artist in residence på festivaler for tidlig musikk, klassisk musikk, folkemusikk, eksperimentell musikk og jazz. Han har deltatt i et stort antall plateinnspillinger og underviser for tiden barokk fiolin på Norges musikkhøgskole i Oslo. og ved Royal Danish Music Conservatory i København.

Som freelance fiolinist fortsetter han å utforske alternative måter å nærme seg klassisk musikk på. Selv om hans musikalske grunnlag er grundig forankret i såkalt «Historiske oppføringspraksis», liker han å inkludere andre kunstneriske aspekter i sine konserter. Gjerne ved hjelp av visuell kunst, dans, historiefortelling, improvisasjon etc. Han opplever økende interesse fra europeiske og amerikanske ensembler og orkestre, hvor han inviteres som orkesterleder og dirigent.

Bjarte studerte ved Griegakademiet i Bergen, Norge og med Richard Gwilt i London. Han har vært Artist in residence på festivaler for tidlig musikk, klassisk musikk, folkemusikk, eksperimentell musikk og jazz. Han har deltatt i et stort antall plateinnspillinger og underviser for tiden barokk fiolin på Norges musikkhøgskole i Oslo. og ved Royal Danish Music Conservatory i København.