Det innebar en rekke kritikerroste plateinnspillinger gjennom åtte år, bl.a. flere med pianisten Andras Schiff.  I perioden 1991-97 var Engegård leder av den verdenskjente Orlando-kvartetten i Amsterdam. Både som solist og kammermusiker har han besøkt mange prestisjefylte festivaler som Lockenhaus, Salzburg, Musiktage Mondsee, Mozartwoche og Prussia Cove. Fra 1998 ledet han Munch Trio og Midnight Sun Trio og 2002-2004 prosjektet Arctic Festival Orchestra i Harstad. Fra 2004 har han vært kunstnerisk leder for MiNensemblet, bl.a. kjent for plateutgivelsen Party Music og konsertserien Mest Mozart. Engegård-kvartetten ble etablert i 2006 og er et av Norges mest kjente kammerensembler. I Storbritannia hadde de i 2018 tre besøk og spilte live i BBC 3s serie in Tune. Her hjemme medvirket de bl.a. i maraton-prosjektet Grieg Minutt for Minutt i NRK. Kvartetten har så langt ni cd-utgivelser, som får stor internasjonal oppmerksomhet og dekker et stort repertoar: klassikere, europeisk 1900-tallsmusikk og norsk musikk av ny og eldre dato.

Etter at Engegård i 1999 tok opp dirigering, har han vært jevnlig gjest hos alle de norske symfoniorkestrene og Det Norske Kammerorkester og har vært sjefdirigent for Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. Han besøker også Mozarteum og Camerata Academica i Salzburg, Sveriges Radios Symfoniorkester og Norrköpings Symfoniorkester og ellers i Europa BBC Concert Orchestra og Filharmonien i Ljubljana. I Oslo-Filharmonien har han siden 2003 ledet over 20 produksjoner, også innspillinger. Han er stifter av Nordland Musikkfestuke og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, som han fortsatt leder, og fikk i 2000 Nordlys-prisen for sin innsats innenfor nordnorsk musikkliv.

Arvid Engegård er født i 1963 i Bodø og utdannet i Norge, Østerrike og USA, der han også fulgte mesterklasser hos Isaac Stern.  Elleve år gammel ledet han sin første strykekvartett på turné, og tre år senere vant han Ole Bull-prisen. Hans forrige engasjement i Filharmonien var i 2017, da han dirigere verk av Robert Schumann.