Skulpturene i Stormen, en i inngangspartiet nede og en i den store foajeen i andre etasje, er begge appetittvekkere til en betydelig utstilling i Bodø Kunstforening under årets Nordland Musikkfestuke.

Prosjektet han stiller ut har tittelen Senere den kvelden, og omfatter ti tresnitt, sju skulpturer og tre filmer. Pluss altså to store skulpturer i Stormen.

Samtale og omvisning

-Härenstam er en veldig profilert kunstner som ikke har stilt ut i Bodø før. Grunnen til det er nok at skulpturene er så store at det koster mye å få dem transportert til Nord-Norge, men nå skjer det altså.

Dette er en utstilling som er ganske allsidig for folket, sier Cathrine Persson i Bodø Kunstforening.

I forbindelse med den offisielle åpningen av kunstprosjektet blir det også kunstnersamtale med Härenstam søndag 5. august. Det starter i Stormen og etterpå er det meningen at publikum skal gå opp til Bodø Kunstforening og får omvisning. Dette er ferdig i god tid før konserten på Keiservarden

Forskjellige tresorter

Härenstam har siden avsluttet utdannelse i Bergen og Frankfurt arbeidet med blant annet videokunst (kortfilmer), installasjoner, skulpturer, gjerne i tre, og tresnitt. Han har deltatt på en mengde kollektivutstillinger rundt om i verden og hatt flere egne separatutstillinger i Norden og Tyskland.

De to skulpturene i Stormen er bearbeidet ut fra emner naturen selv har levert, et i eik og et i lind.

-Ja, det har vært mye pussing og annet arbeid! sier Mattias Härenstam.