Gode produksjoner og god stemning. Det er to stikkord for årets festival. – Det har vært en veldig fin festival også i år. Gode produksjoner, god stemning, et entusiastisk publikum og artister som har levert på et høyt nivå. Og så er jeg imponert over staben og korpset av frivillige som virkelig har stått på. Både stab og frivillige besitter en kompetanse som har en uvurderlig verdi for festivalen. En god del nye i år, og så er det alle dem som kommer tilbake år etter år og står på, uansett hvilke utfordringer som dukker opp. Det gjør meg trygg på at vi får til de mange arrangementene, på til dels krevende steder, uansett vær og vind eller andre overraskelser som måtte dukke opp, sier Wallann Larsen.

Utrolig artig

– Det jeg er spesielt glad for, er åpningen med Wiener Staatsballett som var fantastisk bra. Fullt i konserthuset og stormende jubel. Det var en stor opplevelse. Og det musikalske nachspielet i Bodøsjøen fredag kveld. Et dristig storprosjekt med perler fra den klassiske musikken kombinert med festfyrverkeri, ute! Og vi fikk virkelig prøvd oss mot værguder som ikke akkurat spilte på lag.

Hvis vi var heldige med været åpningshelga, bortsett fra litt tåke på Keiservarden da, ble avslutningshelga det stikk motsatte. En søkkvåt fredag kveld hindret ikke vel 1 200 til å møte opp. Stemningen var på topp både på scene og blant publikum. Jeg er veldig imponert, sier direktøren.

–  Vi lager en festival i Nord-Norge. Da må vi bare være forberedt på mer enn musikalske utfordringer, og takle dem.

Hovedlinjene klare

Det er ingen ting som har skuffet meg i år, ærlig talt. Jeg summerer opp Musikkfestuka 2017 som en veldig fin festival. Publikumsinteressen har vært god over hele linja. Stemningen upåklagelig. Jeg er godt fornøyd, også i år, sier Wallann Larsen.

På mandag sitter administrasjonen på fire alene igjen på kontoret.

Arbeidet med neste års Musikkfestuke er godt i gang.

– Hovedlinjene ligger klar. Jeg tror, nei, jeg vet at vi kan love et program som blir veldig bra. Vi kommer til å slå enda mer på stortromma i 2018, såpass kan jeg si. Men hva det betyr konkret, må nok folk vente med å få vite en stund til, sier André Wallann Larsen.