Det å lage musikk spesielt for barn er ingen lek. For Martin Hagfors, låtskriver og Meg i Meg og kammeraten min,  er det dønn seriøst og hardt arbeid som ligger bak. Noe annet enn at barn fortjener den samme kvaliteten som voksne musikkelskere vil han ikke høre snakk om.

– Like viktig som å ta barna på alvor er det å ta seg selv på alvor. Vi lager musikk vi kan stå inne for og som vi liker å oppleve selv, og det innebærer ofte at vi også er litt usikre på møtet med publikum. Det er viktig å plassere seg selv utenfor komfortsonen for ikke å lage musikk som kan oppleves som sedat, forteller Hagfors.

 

Gjennomgående for konserten bandet gjør sammen med KORK er høy kvalitet på arrangementene for orkester. Sammen med Erik Johannessen, kammerat, sjefsarrangør og Jaga Jazzist, har Hagfors jobbet med orkester klangene og rytmene i et helt halvt år.

– Utgangspunktet for dette prosjektet var å lage en konsert der orkesteret blir benyttet som orkester. Ofte er det slik at møtet mellom orkester og pop ender opp i et musikalsk kompromiss, og det ønsket vi å unngå. Det føler vi at vi har fått til, og vi er veldig fornøyd med samarbeidet med KORK. Vi fikk faktisk litt blod på tann, og har nettopp arrangert noen av våre eldre låter for orkester også. Vi gleder oss virkelig til å fremføre disse i Bodø i august, fortsetter han.

 

Der mye annen musikk for barn benytter seg av enklere instrumentering, benytter Meg og Kammeraten min seg av hele det orkestrale spektret.

– Det er ingen grunn til at barn ikke skal like lydene av en cello, fagott, harpe eller pauke. De skaper fascinerende lyder som vi ser fanger oppmerksomhet. Barn er som regel nysgjerrige på musikk og lyd. Man kan kanskje si at vi har et pedagogisk tilsnitt til det vi holder på med, at de lærer nye instrumenter å kjenne.

Det har hendt at jeg har tenkt at vi tidvis strekker strikken litt vel langt, men det har gått bra til nå altså. Vi har enda ikke opplevd å miste noen underveis i konserten.

 

Duoen og KORK har nettopp spilt foran et hav av barn utendørs på Miniøya. Nå gleder Martin Hagfors gleder seg til å spille konserten inne i Stormen konserthus.

– Det er gøy å spille utendørs, men rent musikalsk blir alt litt bedre inne i et konserthus. Vi kommer også til å gjøre en litt lengre versjon i Bodø en det vi har gjort ellers. Vi ser virkelig frem til å komme oss nordover, avslutter Hagfors

 

 

Meg og Kammeraten min & KORK opplever du i Stormen konserthus i kveld klokken 17:00