Stemningen er mystisk når vi kommer inn i rommet. Barna er stille, spente og tydelig nysgjerrig mens de ser på NOSO med store øyne. Plutselig spiller blåserene en kjent låt for barna, nemlig En elefant kom masjerende.

– Har dere hørt den før, spør kunstner Hege Gundersen som skal hjelpe barna med malingen.

Alle barna nikker og en jente rekker opp hånden.

– Ja, og jeg lurer på om elefanter kan masjere like raskt som de spiller, spør hun betenkelig.

Malte lydene

Det er ingen tvil om at barna er opptatt av musikken de får avspilt, så alle blåserene presenterer instrumentet sitt og lærer barna om de forskjellige lydene. Når det var gjort, skulle barna få male bevegelsene til musikken.

– Oj, mitt bilde ble visst en eggbutikk, sier et av barna etter å ha malt lydene hun hørte.

– Jeg fikk en blå vindstorm med noe gule greier i, sier en annen.

Rollene ble deretter snudd, og musikerene måtte spille det som barna malte.

Hvert enkelt barn får male et eget bilde som musikerene lager lyden til.

– Alle barna får med seg bildet sitt hjem, i tillegg til sitt personlige lydopptak, sier daglig leder i Bodø kunstforening Cathrine Persson.

Hvert enkelt barn får sitt private lydopptak for kunsten de har malt. Foto: Isabell Grønnslett

Viktig med samarbeid

Bodø kunstforening har barneverksted fra klokken fire hele Musikkfestuka, og håper at så mange som mulig benytter seg av tilbudet og melder seg på.

– Barneminister i NOSO, Marie Stokke, og jeg synes det er viktig at de forskjellige aktørene samarbeider. Derfor fikk vi blåsere inn på kunstnerverkstedet vårt i dag.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk det til, for det virker som at barna har storkost seg med alle de morsomme lydene vi har hørt i dag. Når det er sakt, så må jeg rette en stor takk til kunstner Hege Gundersen som har veiledet barna i dag. Det er ingen tvil om at hun er flink med barn!

Barna lar seg bevege av lydene, og maler det de hører. Foto: Isabell Grønnslett

Gratis arrangement

Hun forklarer at man må melde seg på for å kunne komme, men at det er gratis alle dager.

– I dag hadde vi NOSO på besøk, i morgen gjør vi noe annet. Siden det er enklere å være kreativ når man hører på musikk, så kommer vi nok til å hente egne instrumenter også.

– Bestemor må se og høre!

Sine Evjen Persson (10) er ett av barna som var på dagens kunst- og musikkverksted.

– Det beste med dagen var at de spilte bildene som vi hadde malt! Jeg skal henge mitt bilde på veggen og høre på lydopptaket hver gang jeg ser på det.

– Dessuten må jeg vise det til bestemor og alle vennene mine, forklarer 10-åringen og påpeker at hun vil komme tilbake i morgen også.

Sine (10) viser stolt frem kunsten sin. Foto: Isabell Grønnslett