Skagen Hotell har vært Nordland Musikkfestukes samarbeidende hotell i mange år, og det er alltid der de aller fleste av alle artister, orkestermedlemmer og mange andre musikkfestuke-involverte bor under festivalen.

– Vi er veldig glade for å ha denne særlige forbindelsen med Nordland Musikkfestuke og for at vi kan være festivalhotellet for alle musikere og andre som har med festivalen å gjøre, sier markedsansvarlig Tor Arne Aga.

 

Øving overalt

– Musikere er ofte reisevante folk, og de vet hva de vil når de kommer. Dette er jo både en fordel og en ulempe, men det er sjelden noen er kravstore, sier Karlsen.

Når hotellet er fullt av musikere blir det oftest liv og røre, og ikke minst musikk å høre ut gjennom alle dørene i korridorene, og ut av vinduer i hele hotellet.

– Det har alle forståelse for når det er slike perioder som nå, ingen klager på sånt. Og kommer det noen gjester som ikke har med musikkfestuka å gjøre får de vite at det må de bare finne seg i – og det gjør de! smiler Karlsen.

 

Som hjemme

Mange av musikk-gjestene som inntar hotellet før og under festivalen gir uttrykk for at de trives meget godt, og føler seg hjemme.

– I slike tider har vi lite eksterne grupperom-bestillinger, for alle slik rom stiller vi til disposisjon for folk som har behov for å øve sammen, ikke bare hver for seg på rommene. Og det vi har av fellesrom blir også ofte brukt.

 

God tid

– Når det kommer en buss med musikere samtidig til hotellet er det alltid en helt annen stemning enn når det kommer en annen stor gruppe gjester på samme tid. Musikere er tålmodige, de vet det tar tid når mange skal sjekke inn samtidig, og de har god tid. Ikke mint i frokostsalen, der de tar seg god tid og spiser og prater og hygger seg lenge på morgenen. Dette er sjarmerende personligheter som fyller huset, forteller Arnfinn Karlsen.

Og så går han og Aga ut i hotell-hagen og heiser Nordland Musikkfestuke-flagget.