Fyrverkeri må også forberedes – det vet alle som har plassert ut bokser med raketter i nyttårsaften. Men når det er snakk om storfyrverkeri som i Bodøsjøen i kveld er det litt annerledes.Mens alle andre som har med forberedelsene til Sommernachspiel i Bodøsjøen å gjøre stressa rundt og bar benker, satte opp telt, lagde bar og hengte opp pynt, var det en som bare satt helt stille.
-Ja, jeg sitter nå bare her g passer på, sier Jens Herman Ditlevsen der han nyter utsikten over Saltfjorden fra et partytelt helt nede i fjæra i Bodøsjøen.

Det er der nede utskytingsrampene skal være, godt skjermet fra folk men slik at alle skal få best mulig utbytte. Og fint blir det.Her er det ikke snakk om pinglefyrverkeri for hvem som helst. Utskytingsrør som er opptil 30 centimeter i diameter og en meter lange må til.

Det er tunge saker som skal opp og ut, og det er høyeksplosivt. Derfor må alt passes på til enhver tid, også om formiddagen lenge før publikum har kommet og enda mens alle stresser rundt og forbereder Sommernachspiel i Bodøsjøen. Både barn og voksne får hver sitt fyrverkeri og det kommer til å bli en skikkelig avslutning på arrangementene.

Velkommen i Bodøsjøen!