Den britiske stjernen er kjent for sine behagelige låter innen soul- og RnB-sjangeren, og vant i fjor blant annet prisen Soul Artist of the Year.

– Jeg klarer ikke sette ordene sammen. Dette er veldig spesielt for meg, spesielt siden jeg har hatt det litt tøft i det siste. Så dette er veldig motiverende, sa Mvula til Jazz FM etter at hun vant prisen.

Gikk ikke på do alene

Artisten har slitt med både angst og sceneskrekk, og er opptatt av å være åpen og snakke om angst blant unge mennesker. Mvula er lidenskapelig opptatt av å fjerne tabuet.

– Angst for meg har betydd at jeg er mindre fri. Enkle ting ble så mye mer komplisert enn det noen gang hadde trengt. Jeg turte ikke å være alene. Jeg måtte ha folk med meg på toalettet, i heisen, jeg turte ikke ta t-banen og jeg kunne ikke bo alene, sier hun i BBC-dokumentaren Generation Anxiety.

Musikken har hjulpet mot angsten

For 32-åringen har musikken vært hennes redning for å takle angsten.

– Det var for meg et tabu å medisineres, så det ville jeg i hvert fall ikke gjøre. Men det ente med at jeg gjorde det likevel. De antidepressive medisinene gjør at jeg klarer å takle følelsene og styre humøret mitt, som hjelper meg med å nå mine mål.

Hun påpeker at selv om hun ennå går i terapi, så har det å spille musikk blitt en annen type terapi for henne.

– Jeg har lært å overleve gjennom musikk. Det må jo bare bety at det er mulig å komme seg forbi angst-problemene? Dette er noe som ikke trenger å være et fengsel for meg og andre. Jo mer vi snakker om det, jo mer finner vi ut av hvordan vi kan takle det. Det aller viktigste vi kan gjøre med problemet, er å snakke om mental helse.

Laura Mvula i sofaen til Graham Norton sammen med Will Smith, Catherine Zeta-Jones og Toby Jones. Foto: Skjermdump

Gjest hos Graham Norton

At Laura Mvula har hatt sceneskrekk kan være vanskelig å se for seg. Ikke bare er hun opptatt med egne konserter og sceneopptredener, men hun har også vært gjest på Graham Norton Show tre ganger. Første gang i 2013, sist i 2016.

– Du er helt nydelig, og musikken din er helt fantastisk! Den går hele tiden på radio. Jeg er en stor fan, så jeg har ventet lenge på det nye albumet ditt. Endelig kommer det! Det var virkelig på tide, sa Graham Norton da den bodøaktuelle Mvula sist gjestet programmet.

– Ja, det tok meg tre år å få laget nye låter. Men det har ikke vært så enkelt, så jeg skammer meg ikke!

– Slapp av, det hadde tatt meg 14 år, skyter Will Smith inn, som også er gjest i sofaen.

– 14?! Det hadde tatt meg hundre tusen år å fått til å lage noe sånt som du har laget, legger Ryan Reynolds til.

Femte august kommer den populære artisten for å spille i Stormen konserthus, så det er bare å sikre seg billetter før det er for sent.