I kveld var det duket for premiere på filmen om Terje Nilsen «Alt e såre vel» i Stormen konserthus. 509 publikummere tok turen innom, og vi kunne høre kommentarer som «steike bra!» og «dærsken korr æ har flira» av publikum da de forlot salen etter filmslutt.

Vi stoppet noen i døra på vei ut for å høre litt mer om hvilket inntrykk de satt igjen med etter filmen.

Leif-Erik Larssen (63)

– Da regissør Geir Are Jensen skulle introdusere filmen, sa han at vi kom til å bli skuffet om vi forventet en film om livshistorien til Terje Nilsen. Jeg må innrømme at jeg hadde håpet på å få høre den, men jeg ble likevel imponert av filmen. Spesielt satte jeg pris på alle samtalene i sofaen i leiligheta hans og på Corner café. Jeg har fulgt han i mange år, så jeg har CD-platen og vært på flere av konsertene – så musikkdelen av filmen har jeg jo hørt før.

– Alle kjenner Terje Nilsen, men ikke alle kjenner han! Det viser denne flotte filmen. Jeg håper at de får solgt den noen steder, for folk fortjener å se den og Terje fortjener å få den vist.

Trine Tverbak (47)

– For et fantastisk portrett! Filmen var befriende, ærlig og totalt ujålet. Jeg skal på konsert med han på Keiservarden nå på søndag, og jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg!

– Filmen har en positiv gnist, og folk bør se den. Jeg har storkost meg.

Henrik Moen (19)

– Jeg har vært vakt inni salen for konserthuset i dag, og helt ærlig så hadde jeg ikke hørt så mye om Terje Nilsen før. Jeg var litt usikker på hvem det var, og hadde ikke noe forhold til han. Derfor tenkte jeg ikke noe spesielt før jeg gikk inn i salen for å se filmen. Nå er jeg helt frelst! For en fyr!

– Å få høre om alkoholismen og veien hans tilbake til samfunnet var veldig interessant, og jeg likte å høre låtene. Jeg kjente faktisk igjen den om hunden. «Han Prins», som den heter. Dette er en film som jeg kommer til å anbefale mine venner å se, selv om at dette generelt sett ikke er «vår ting». Jeg må nok også på noen fremtidige konserter, for dette var fantastisk bra! Det er veldig kult å tenke på at det er en lokalt laget film om en lokal mann.

Sturla Hagen (65)

– Jeg har kjent Terje Nilsen i flere år og fått med meg mange av konsertene hans. Dette var et fint portrett om hvordan Terje er den dag i dag. Som vi vet har han slitt en del med alkohol, og det er flott å se at han lever et fornuftig og lykkelig liv som avholdsmann. Han drakk seg bort som artist, men nå har vi fått han tilbake. Bodøfolket er veldig glad i Terje.

– Han hadde to comebackkonserter her på Stormen i fjor, og begge ble peise utsolgt. At han spiller for to fulle hus i Stormen sin største sal sier jo ganske mye om hva han betyr for Bodø. Han er Bodø-bohem!

– Ellers må jeg jo si at Terje Nohr gjør en fantastisk god jobb sammen med Terje Nilsen. Jeg ble positivt overrasket over hele filmen, og det var gøy å se når de lagde musikk sammen.