Styret i Nordland Musikkfestuke har i dag tilsatt Gro Bergrabb som ny direktør. Det melder festivalen i en pressemelding. Styreleder Tom Remlov er storfornøyd med ansettelsen, og kan fortelle om en lang og grundig prosess.

-Det gleder med stort å kunne fortelle at vi i dag har tilsatt Gro Bergrabb som ny direktør i Nordland Musikkfestuke. Med henne får vi en solid fagperson med et stort nettverk i spissen for en av Norges viktigste festivaler. Gro kombinerer kunstnerisk tyngde med kulturpolitisk teft, og trygg regional forankring med de høyeste krav til kvalitet i sine idéer om Musikkfestukas fremtid, sier Remlov

 

Styret i Nordland Musikkfestuke startet prosessen med å rekruttere ny direktør i slutten av juni da det ble klart at André Wallann Larsen ble tilsatt som direktør i «Bodø 2024».

-Ved søknadsfristens utløp i slutten av august, kunne vi konstatere at gledelig mange høyt kvalifiserte kandidater hadde meldt sin interesse. Men etter en omfattende prosess var det et enstemmig styre som i går traff sin beslutning. Vi får nå en direktør og kunstnerisk leder som ikke bare kan bygge videre på det imponerende arbeidet som har vært gjort gjennom Wallann Larsens ti år som direktør, men som også signaliserer en ny epoke for Nordland Musikkfestival, fortsetter Remlov.

Stolt og glad

Gro Bergrabb var ikke i tvil da hun fikk tilbudet om å ta over som direktør i Musikkfestuka, og gleder seg til å lede en festival som engasjerer og gleder så mange.

– Jeg er stolt og glad over å ha fått direktørstillingen i musikkfestuka! Jeg gleder meg til å komme i gang og kjenner at det er et utrolig spennende tidspunkt å komme inn på, i oppkjøringa mot Bodø 2024. Vi er mange som skal løfte i flokk i årene som kommer og det er et privilegium å få sjansen til å lede en festival som involverer og engasjerer så mange.

 

 

Gro Bergrabb er utdannet organist og kordirigent ved Norges musikkhøgskole i Oslo og Hochschule der Künste i Berlin. I tillegg til en utøvende musikerkarriere har hun hatt verv i ulike styrer og utvalg blant annet innenfor Den norske kirke, Norsk kulturråd og Den Norske Opera & Ballett. Hun har vært domkantor i Bodø siden 2007 og har hatt det kunstneriske ansvaret for Bodø internasjonale orgelfestival. Hun var også en av de sentrale fagpersonene i utarbeidelsen av Bodøs søknad som europeisk kulturhovedstad, «Bodø 2024».