– Hvordan gikk det på torget?

– Aner ikke, vi har vært her og rigga i hele dag…

Dette er en klassisk replikkveksling når staben til Nordland Musikkfestuke er i gang med forberedelser og gjennomføring av et arrangement. Da gjelder ikke vanlig tidsregning – det er prestisje og stolthet som gjelder. Det handler om å stå på til man er ferdig og alt er klart. Uansett.

 

Her jobber alle ivrig og iherdig, ja noen ganger som besatt. Det er tidlig og seint, i all slags vær, under alle slags arbeidsforhold. I år har værgudene vært snille, men oppdragsmengden har – som alltid – vært stor.

Alt skal klaffe, og alle er med på å få det til. Logistikken er omfattende, og planene er mange og detaljerte, men er det noen som har ei stund ledig tar alle i med alt. Slik er staben i Nordland Musikkfestuke.

Det er slik det blir vellykkede arrangementer, og det blir det.

 

Publikum merker ingenting, og skal det ikke heller. Men bak scenen, utenfor arenaen, i en krok mens arrangementet pågår, er staben i gang med å planlegge neste «skritt». Det handler om hvordan nedrigg skal foregå etter det som er i gang, og hvordan opprigg skal foregå til neste. Selv om alt er planlagt er det alltid likevel nye detaljer, andre detaljer enn forutsett, og uforutsette detaljer eller hendelser. Hvis for eksempel noe mangler eller er avglemt. Da er det bare å skaffe det – og det skjer.

 

Alltid.