Og svaret er som forventet: Det er få som kjenner denne sangen, og de som gjør det er helst godt voksne (50+), og ikke uvanlig er det at de er eller har vært med i kor i Bodø.

Under årets festival har Nordland Musikkfestuke tenkt at så mange som mulig skal bli kjent med sangen – og det skal kuliminere med en heidundrende allsang under Sommernachspielet i Bodøsjøen 13. august.


Hun kjente nok til at det finnes en Bodø-sang, denne damen, men melodi og tekst, nei det var ukjent. Some-ansvarlig Joakim Vesterlid (med kamera) og intervjuer/torgprogramleder Frode Mikaelsen måtte jakte videre.

Fire damer fra bruktbutikken som snart åpner rett over gata fra Nordland Musikkfestukes nye lokaler i Storgata reddet inntrykket som begynte å feste seg da vi gikk på gata og spurte folk, og svarene var omtrent slik:

— Bodøsangen?

— Aldri hørt om!

— Hvordan er den?

Men damene som til og med avbrøt lunsjpausen sin og ble med ut i gata for å framføre første verset, de klarte det.


Endelig! Her er noen som kan Bodøsangen! jubler intervjuer/torgprogramleder Frode Mikaelsen når han og Some-ansvarlig Joakim Vesterlid (med kamera) finner noen som virkelig KAN Bodøsangen.

Teksten til forfatter Bernt Lie og melodien til komponist Signe Meyer skal få sin renessanse denne Musikkfest-uka. Lie var en forfatter fra Tromsø (!) som kjente Bodø-komponisten Fridhtjov Andersen. Men det var mange år etterat teksten ble skrevet at melodien ble laget, av Signe Bergljot Meyer, en prestedatter fra Rødøy som er lite kjent for noe annet enn nettopp Bodøsangen.

De to relativt unge mennene Some-ansvarlig Joakim Vesterlid og intervjuer/torgprogramleder Frode Mikaelsen møter her hadde ikke peiling på Bodøsangen.

 

Her er teksten til Bodøsangen:

Tekst: Bernt Lie
Melodi: Signe Meyer

Farlig åpent la de byen
ut imot sørvest,
– alt hvad vær der brast av skyen
rammet her som best!
slik som storm og hav i hundre
år vår by har slått,
kan det bare bent ut undre
oss – at den har stått!

Og vi elsker denne byen
som har tatt seg frem
under allslags vær i skyen
til vårt sterke hjem,
– til en fremtidsdag vel verdig
lys og sund og god,
– la den komme! Vi står ferdig
til å ta imot!

 

Melodien kan du høre her, i et opptak fra tidlig 1950-tall sunget av Arne Willassen!