I kveld klokken 22 spiller Ida Jenshus sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) på Sinus. Dette er siste konsert på den lange turnéen, men bare bodøpublikummet får den spesielle gaven fra bandet.

Det er altså siste turnékveld, og 60 konserter er unnagjort. Bandet er akkurat ferdig med lydprøvene på Sinus, og er på vei ut døra for å spise middag på Ohma.

– Det er litt vemodig å tenke på at turnéen snart er over, men jeg er klar for å gå i hula mi sånn at jeg blir klar til å presentere noe nytt, sier Ida Jenshus mens hun sminker seg for restaurantbesøket.

Spesiell kveld

Bandet har aldri spilt med NOSO før, og bare tre av 60 konserter har vært med strykere. Om ikke det skulle gjøre kveldens konsertopplevelse spesiell nok, så forklarer hun at publikummet i kveld får noe som ingen av de andre byene på turnéen har fått.

– I går kveld, faktisk, ble vi ferdig med en helt ny singel. Jeg er som en liten unge når det kommer til å presentere den!

– Så den får vi høre i kveld?

– Oh, yes!! Og siden det er turnéavslutning, så blir det en ekstra spesiell kveld.

(Saken fortsetter under bildet)

Ida Jenshus med band tar noen lydprøver på Sinus før kveldens konsert.

Et av de beste konsertminnene fra Bodø

Da hun var 18 år spilte hun sin første konsert i Bodø på Pavilijongen. Siden den gang har det bare blitt flere og flere, og hun forteller at Bodø som konsertsted betyr mye for henne.

– Det er noe med folkene her som gjør at jeg liker meg veldig godt. De er liksom så åpne. Et av mine beste konsertminner er faktisk herfra. Jeg spilte her på 28-årsdagen min, og publikum endte med å synge bursdagssangen for meg! Det var veldig kult!

Avslutningsvis forteller hun at det er noen ledige billetter for kveldens konsert.

– Jeg tror at det blir skikkelig god stemning, og jeg gleder meg masse til å spille for Bodø igjen.