Konsertmester Matthew Truscott bobler av entusiasme med en gang han får spørsmål om konserten han skal lede.

– Beethovens første symfoni er bare så full av energi, så spennende og så tilfredsstillende å spille – man er bare nødt til å like den!  I denne symfonien leker Beethoven seg med elementer i musikken, Han leker med forskjellige enheter og flytter på dem og bruker dem omtrent som det skulle være biter i et puslespill, sier Truscott.

 

Bare oss selv

Ekstra spennende og utfordrende både for han og hele orkesteret er det at Truscott leder fra sin konsertmesterplass. Orkesteret spiller altså uten dirigent i vanlig forstand.

–Nå er det bare oss selv det kommer an på, vi får en direkte kontakt med hverandre på en særlig måte, og vi får en annen og mer direkte kontakt med publikum. Dette er spesielt for oss også! sier Matthew Sadlers som er ansvarlig for kunstnerisk planlegging i Mahler Chamber Orchestra, og samtidig trompetist i orkesteret.

 

En av de største

En ekstra glede for orkester og publikum blir samspillet med Anne Sofie von Otter.

– Hun er en av de største artister vi har, og hun har den styrken og kontrollen som en slik solist skal ha, og slik vil vi ha det også. Ensemblet tjener på det, for Anne Sofie von Otter jobber detaljert og tar ansvar. Vi er henrykte over å få spille med henne og det samarbeidet vi får med henne ved akkurat denne ene anledningen, samstemmer de to Matthew-ene.

Mahler Chamber Orchestra har spilt sammen med Anne Sofie von Otter før en gang, men det var et totalt annet program, nemlig en konsert med låter Frank Sinatra har gjort kjent.

 

Uten mat og drikke… Medlemmene av Mahler Chamber Orchestra tok seg bare tid til en ganske kort lunsj i lillesalen i Stormen innimellom prøvene fredag formiddag.

Å få komme tilbake til Bodø har vært et ønske og et mål for Mahler Chamber Orchestra siden de var her første gang i 2015 med Leif Ove Andsnes og The Beethoven Journey.

– Vi reiser så mye i hele verden og får jo etter hvert noen få steder der vi trives ekstra godt – og Bodø er et slikt sted. Vi ville tilbake, Vi ville det både i 2016 og 2017 men det ble altså 2018 før vi klarte det. I turnéprogrammet vårt denne sommeren og høsten er Bodø «oasen» for oss. Vi hadde det så bra her sist, fikk tid til å være sammen, oppdage stedet. Det er litt «hjemme». Vi er også imponert over publikummet her, gjestfriheten og den flotte konsertsalen, sier Matthew Truscott og Matthew Sadlers.