Musikkfestuka har allerede avviklet to av dem, mandag og tirsdag. Tre til kommer, onsdag til fredag. Det tilbys en virkelig koselig stund i byens forskjellige parker og grøntområder og her går det an å ha det hyggelig utendørs helt uavhengig av været. Regntøy eller regn-poncho har aldri skremt Musikkfestukas titusener av gjester opp gjennom 41 år når det bys på så gode opplevelser.

I år er utendørsarrangementene av åpenbare corona-grunner naturligvis nedskalert i størrelse, men ikke i kvalitet.

Brunch-gjestene har allerede fått oppleve mjuke men mektige ord og melodier fra Marthe Wang på plenen utenfor domkirken mandag. Deretter humørfylt og tankevekkende låter og tekster fra Mandarinsaft på Leif Jenssons plass tirsdag. Et show som  ikke utelukkende var for barn, viste det seg.

* Onsdag kommer den samiske sangstjernen Kajsa Balto til Snorres Plass i Østbyen. Hun har høstet mye ros for sin sterke og kraftfulle stemme, samt et lydbilde der urkraft og modernitet smelter sammen; en fusjon mellom moderne popmusikk og world music med røttene plantet i tradisjonell samisk joik.

* Torsdag kommer Bodøs egen visekunstner og bildende kunstner Terje Berg til parkområdet framfor blokkene i Prinsens gate 89 i Vestbyen. Terje Berg har laget underfundige og kloke viser i mange år. I tillegg har han de siste årene også framført visene til sin avdøde onkel, vise-kunstneren Terje Nilsen.

* Fredag er siste dag med «Brunch i parken», og da blir det nok minst så folksomt som det får lov å være i og rundt Rådhusplassen. På scenen ved den nye plassen mellom domkirken, rådhuset og den forhenværende postgården står da Hovedøen Social Club. Dette er et band som har gjort seg kjent, ja berømt i Norge, for sine salsa-versjoner av norske låter. På deres album er de fleste kjente norske låter, viser og folkelige melodier representert, alt fra «Jeg snører min sekk» via Alf Prøysen og Halvdan Sivertsen til deLillos. Biter fra Grieg og Mozart og andre klassiske komponisters kjente verker har de også vært innom og laget fengende latinamerikanske rytmer av.

 

Om ikke sola allerede skinner over Rådhusparken fredag klokka 12.00 vil den jo garantert gjøre det hvis Hovedøen Social Club spiller opp med «Jeg tror på sommeren» i beste cubanske salsa-stil. Og skulle det ikke være sol i Rådhusparken fredag vil den være der likevel og Rådhusparken blir plutselig en cubansk utekafé.

Barn og voksne fryder seg på disse brunch-arrangementene, der man i tillegg til en god musikkopplevelse også kan kjøpe wraps fra Bodø Bakeri – det er det som er brunch-en. Og man får selvfølgelig det man ønsker av informasjon og tilbud fra hyggelige folk i teltene til samarbeidspartnerne Avisa Nordland, Bodø Energi og Sparebank 1 Nord-Norge.

 

Bildetekst: