Slik beskriver Cathrine Persson som er daglig leder i Bodø Kunstforening bildene som stilles ut der under Musikkfestuka. Den svenske maleren Lars Lerin regnes som den mest framstående akvarellmaleren i Norden. Gjennom en stor mengde bilder som nå er med på utstillingen vises hans tekniske brillians.

 

Tekst: Jørgen Mathisen

 

Lars Lerin bodde tidligere i Lofoten en god del år, og det er nok derfor det er en del bilder med motiver som kanskje er Lofoten. I alle fall har noen av bildene et maritimt tema og på noen er det åpenbart fiskevær med.

– Men heldigvis har vi også fått en del bilder som ikke er typiske for Lars Lerin, det er mye mer mennesker på bildene og det har det ikke vært tidligere, forklarer Persson.

 

På forhånd har det vært en voldsom interesse for utstillingen, og Cathrine Persson forventer stort besøk og godt salg. Kan bare 50 være inne samtidig, og de som kommer etter nr 50 må vente til noen går ut. Men utstillingen skal henge oppe helt til 7. september, så det blir rik anledning til å se de fantastiske akvarellene til Lerin også etter Musikkfestuka.

 

Utstillingen er en av de største og mest verdifulle Bodø Kunstforening har hatt noen gang.

– Han er jo en stjerne og vi er litt «starstruck». Kunstnersamtalen med han der han skulle vært her i Bodø søndag 8. august blir digital, coronaen gjør at Lars Lerin ikke kan komme verken til åpningen eller samtalen – men han blir altså med likevel – på skjerm.