Eldbjørg Hemsing, som også er årets Stormenprofil i Stormen Konserthus, får en helt spesiell rolle under Nordland Musikkfestuke. Hun blir nemlig en av solistene på årets Sommernachspiel 11. August i Breivika. Det er festivaldirektør André Wallann Larsen godt fornøyd med.
– Nordland Musikkfestuke avsluttes med et smell i Breivika i 2018. Vi er glade for å ha fått Eldbjørg Hemsing med på denne festkonserten, der skal hun spille Mazurek, Op 49 av Antonín Dvorák og Johan Halvorsens Norske danser nummer 1 og 2.  Eldbjørg Hemsing er en av Norges fremste fiolinsolister, og vi gleder oss stort til å se og ikke minst høre henne på scenen i Breivika, forteller Wallann Larsen

Eldbjørg Hemsing begynte å spille fiolin som femåring og allerede som seksåring opptrådte for kongefamilien. Siden hennes orkesterdebut med Bergen Filharmoniske Orkester i en alder av 11 år har hun vært en aktiv solist og har spilt med orkestre over hele verden, samtidig som hun er ettertraktet som festivalartist. Eldbjørg spiller også bratsj og hardingfele og opptrer ofte sammen med sin søster Ragnhild.

Violinisten er til daglig elev hos Stephan Barratt-Due, men tar også fast timer hos Boris Kuschnir i Wien. I 2005 vant hun førstepris i den tsjekkiske Kocian internasjonale fiolinkonkurranse, og samme år vant hun også Sparre Olsen-konkurransen.  I 2008 vant Eldbjørg Hemsing Virtuos, og ble norsk deltager i Eurovision Young Musicians, hvor hun vant publikumsprisen og fikk 3. pris av juryen. Hemsing spiller på en fiolin bygd av Domenico Montagnana i 1735, stilt til rådighet for henne av Anders Sveaas’ Allmennyttige Fond.