Årets Musikkfestukeprofil er barokkfiolinisten Bjarte Eike. Han utfordrer grenser i klassisk musikk, søker stadig nye prosjekter i grenseland av sjangere, og når et bredt publikum med sitt lekende spill. Det siste kan definitivt sies å være sant i Bodø. Etter en forrykende opptreden på Torget under festivalens offisielle åpning har billettkjøpet til Eikes forestillinger bokstavelig talt tatt fyr.

Flere hundre festivalgjengere tok beina fatt og deltok på søndagens utsolgte Ekspedisjon Eike, en konsertvandring fra Jektefartsmuseet via Bodin kirke til Vågøynes gård. På mandag er det klart for The Alehouse Sessions på Bådin bryggeri. Også denne forestillingen er utsolgt.

Se også: Dido & Aeneas

For de som vil oppleve årets festivalprofil er siste sjanse operaen Dido & Aeneas der Eike, sammen med sine Barokksoister, har det musikalske ansvaret.  Med musikk av Henry Purcell og libretto av Nahum Tate er dette verdens eldste engelskspråklige opera som fortsatt spilles. Regien i denne nye og dramatiske oppsetningen er ved Thomas Guthrie.

Historien i denne korte operaen, med spilletid på en drøy time baserer seg på det romerske nasjonaleposet Aeneiden, skrevet av Vergil. Den trojanske prins Aeneas og Kartagos dronning Dido elsker hverandre, men sterke krefter er imot deres kjærlighet. En trollkvinne ønsker å svekke Didos makt og ødelegge byen. Hun lurer Aeneas til å forlate Kartago, og Dido blir rasende. Aeneas ombestemmer seg, men for Dido oppleves sviket for stort. Hun sender ham bort, og står igjen i fortvilelse, til tonene av Didos klage – en av operahistoriens mest hjerteskjærende arier, før hun tar livet av seg.