— Vi klarte å lage stor og vellykket fest innendørs i stedet for ute i 2018, og vi skal klare det enda bedre i år, lover leder for marked, Fredric Persson i Nordland Musikkfestuke.
— Programmet blir i all hovedsak slik som det allerede er annonsert, bare med et annerledes og noen synes bedre inntrykk, siden det er inne og ikke ute. Men det blir fest og moro likevel, forhåpentlig med mye latter og moro, konfetti og jubel, og fremfor alt mye god musikk, sier Fredric Persson som elsker å lage denne typen store festligheter. Han håper innendørs-festen i Stormen blir litt på samme måte som «Last night at the Proms», som vi kjenner fra de årlige tv-visningene av dette showet. Det hagler med pynt og konfetti og publikum synger og jubler underveis.

Kjøp billetter til Sommernachspiel i Stormen her! 2022

Kan ikke krangle med været
Kunstnerisk leder for årets Sommernachspiel er ingen ringere enn Bjarte Eike, som snudde byen på hodet da han var festivalprofil i 2019. Sammen med vårt eget Arktisk Filharmoni, sopranen Berit Norbakken og Steven Player og Hans Knut Sveen fra Barokksolistene byr de på storslåtte og kjente toner.
— Jeg tror mange nå som den gangen kommer til å synes at det er bedre å være inne enn ute. Det er ikke alle enige i, men ingen kan gjøre noe med været. Når det er meldt opp i stiv kuling i kastene og bøttevis med regn lar verken forberedelser eller selve showet seg gjennomføre.

Rigging blir umulig
Det er ikke mulig å rigge opp og deretter sikre en scene og alt som skal være rundt av telt og annet i slikt vær. Det blir for farlig, hvis det likevel hadde vært mulig. Og vi må tenke sikkerhet framfor noe. Sikkerhet for riggere, teknikere, frivillige, artister, og ikke minst for publikum. Vi kan ikke ta noen sjanser, sier Persson.
— Scenen tåler ikke at det blir så mye vind som det vil bli. Ikke under oppsetting, og ikke mens den står oppe heller. Blir det så mye vind og regn som meldt fredag og lørdag blir det ikke mange som kan være på scenen heller. Fine gamle strykeinstrumenter, som de fleste av instrumentene i symfoniorkesteret er, tåler ikke regn. Men vi vet jo at det fort regner på tvers og rett inn på scenen selv om den har både vegger og tak. Det kommer heller ikke til å være så mange i publikum som kommer til å synes det er spesielt trivelig, sier Persson.
Alle som har garasje og som glemmer å lukke døra når det regner og blåser, vet at da blir det vått der inne! Akkurat sånn er det på en scene også.

For den store scenen som skulle vært i Bodøsjøen er det vindstyrken i den perioden scenen skal settes opp som er det avgjørende for om det i det hele tatt blir noen scene.
For scenen som nå er tatt ned på Torget er det den vedvarende vindbelastningen mens den står oppe som er viktigst. Som kjent er de resterende arrangementene som skulle vært på Torget flyttet innendørs til Stormen. Det er på grunn av vind-sikring for selve scenen. For mye vind sett inn på scenen slik det må bli på torget kan rett og slett føre til at scenen kollapser.
En slik stor, moderne utendørsscene som skulle vært i Bodøsjøen er lastet på en trailer og noe av det første som skjer når traileren er kommet til riktig sted er at taket på scenen heises opp. I den fasen kan det ikke være mye vind, for da mangler de stagene og den kraftige kryss-avstivningen som monteres når taket er kommet i riktig høyde.