Nordland Musikkfestuke har 40-årsjubileum i år og det er en stor glede å kunne fortelle at det blir festival også i jubileumsåret.

Foto: Dan Mariner

– Vi gleder oss til å kunne presentere konserter for vårt publikum. Hvor stor den musikalske opplevelsen er henger heldigvis ikke alltid sammen med hvor stor konserten er. Dette kommer til å bli året hvor vi dyrker de mindre formatene, sier direktør André Wallann Larsen.

Musikkfestuka ønsker å ta samfunnsansvar ved å arrangere festival også i år slik at vi får gitt vårt publikum et tilbud, våre artister en jobb og våre leverandører oppdrag. Festivalen er også viktig for det øvrige næringslivet og skaper ringvirkninger blant annet for hotell, restaurant og reiselivsnæringen.

Musikkfestuka har tradisjon for å lage konserter på mange forskjellige arenaer, fra de helt små til de store. I år vil fokuset bli på de små og mellomstore konsertene. Alle konserter over 500 publikummere vil utgå. Det gjør at de store utendørskonsertene og konsertene i Stormen store sal ikke vil kunne gjennomføres slik vi hadde tenkt. Det blir også vanskelig å få til konserter med utenlandske ensembler i år. Vi er derfor i gang med å revidere programmet, og vil slippe årets program innen midten av juni.

Det skal være trygt å være med på Nordland Musikkfestuke, og vi kommer derfor til å ha et sterkt fokus på smittevern. Kultur og natur har gjennom mange år vært et gjennomgangstema i Musikkfestuka, med utekonserter på en rekke steder i Bodøområdet. Fra Keiservarden, til Bodøsjøen. Fra Nyholmen til vandringskonsert langs Bodø-elva. I planene som vi er i gang med nå vil vi gjøre flere konserter utendørs hvor det er enklere å holde avstand mellom publikum og slik ivareta smittevernreglene.

– Vi har også planer om noen riktig spektakulære konserter i årets program, og vi mener oppriktig at det er all grunn til å glede seg til august, avslutter Larsen