– Bjarte Eike har stått på blokka vår i mange år, sier en svært fornøyd direktør i Nordland Musikkfestuke, André Wallmann Larsen.

Eike er kunstnerisk leder i Barokksolistene og Norges fremste barokkfiolinist. Han er kjent for å sprenge grensene innenfor klassisk musikk. Nå skal han sette sitt preg på Musikkfestuka.

– Bjarte Eike er en utrolig dyktig musiker, og han er svært nytenkende når det kommer til formidling. Dette kommer til å bli skikkelig artig å oppleve for publikum, sier André Wallmann Larsen.

Tre store prosjekter
Gjennomgangstonen for Eikes prosjekter er samspill med publikum og helt unike opplevelser. Under Nordland Musikkfestuke deltar han med tre forskjellige musikalske opplevelser som viser bredden, både i barokkmusikken og i Eikes kunstnerskap.

– Jeg gleder meg veldig til å være en del av Nordland Musikkfestuke. Det blir storslått, sier Bjarte Eike, og legger til:

– Dette er for alle som er interessert i musikk og i underholdning. Folk får oppleve noe de aldri har sett før, det kan jeg garantere.

På Stormen konserthus setter Eike opp operaen «Dido og Aeneas». Operaen har gått for fulle hus i Oslo denne våren. I Bodø settes det opp en helt spesiell forestilling med dukker på scenen sammen med musikerne.

Det blir også satt opp en helt unik musikalsk vandring med Bjarte Eike og en formidler fra Nordlandsmuseet. Barokkmusikkens forskjellige uttrykk kommer fram både i maritime omgivelser på Jektefartsmuseet, inne i Bodøs egen barokkirke Bodin og på Vågøynes gård. Vandrekonserten har fått det passende navnet «Ekspedisjon Eike».

Den store ølfesten
Skikkelig sving på seidelen blir det nok under «The Alehouse Sessions». Barokksolistene bruker slagordet «It’s just old pop music» (Det er bare gammel popmusikk) om barokkmusikken. Med «The Alehouse Sessions» har Eikes kompani gjenskapt britisk pubmusikk fra 1600-tallet. Det er et fyrverkeri av en forestilling, som er helt umulig å sette i bås.

– Det er ikke konsert, ikke teater, ikke klassisk, ikke barokk, ikke danseshow, men samtidig er det alle de tingene, sier Eike om forestillingen som har møtt stormende jubel sågar på norske festivaler som i i pubenes hjemland over Norskehavet.

For å skape den riktige stemningen for «The Alehouse Sessions», blir det lokale mikrobryggeriet Bådin både konsertsal og ølhall for kvelden.

– Jeg har allerede vært på befaring. Det er et veldig kult lokale. Vi har full besetning på ni musikere, og lover full fest inne på bryggeriet, sier Eike.

Profilene preger festivalen
Festivalprofilen på Musikkfestuka setter sitt preg på hele festivalen. Direktør André Wallmann Larsen forteller at de forskjellige festivalprofilene også påvirker uttrykket på hele festivalen fra år til år.

– Det er utrolig spennende å få jobbe langsiktig sammen med musikere og lage større prosjekter sammen. Dessuten får publikum mulighet til å bli ordentlig kjent med en musiker gjennom flere konserter på festivalen. Bjarte Eike er en barokkspesialist som er enormt kreativt og nyskapende, sier Larsen.