Artisten som har preget norsk musikkliv i mange tiår, slår om til kav nordnorsk. For det er i Bodø han er født. Det var på Fenes og Bertnes han vokste opp før familien flyttet til Stavanger. Det var på forsamlingshuset Nordly han opplevde musikkens magi for første gang.

Denne kvelden skuer han ut over innseilingen til hjembyen og er beveget.

Bontjyv

Dette magiske stedet! Midnattsola! Og dere som er et fantastisk publikum! Det er bare så voldsomt. Jeg er så utrolig takknemlig overfor alle som har fulgt meg og støttet meg i alle disse årene, en bontjyv fra Bertnes.

Nyholms Skandse er sammen med Keiservarden Musikkfestukas store samlingspunkt. Det er dristig. Det er ikke hvert år værgudene er samstemt med arrangøren. Men denne kvelden med Abel spiller alt på lag.

Og konserten ble utsolgt på rekordtid.

Samspilt

Sommertemperatur selv om det nærmer seg midnatt. Sola som speiler seg i havet. Og 2 000 feststemte mennesker som hygger seg sammen og med Morten Abel og hans band.

På scenen er det ingen tvil om at Abel er på hjemmebane.

Han hadde lovet å gi alt for å merkes, også for de av publikum som kanskje var vel så opptatt av å møtes for første gang på lenge, som å høre på musikk.

Det ble en av de sjeldne kveldene. Og Morten Abel serverte en hitparade som forteller hvorfor han har den sentrale posisjonen som en av landets aller fremste musikere.