De heter Deku Trio, spiller overalt under hele Musikkfestuka, og klarer med det å underholde og glede mange barn og voksne over hele Bodø. Trioen Mikael Jonassen, banjo, Aksel Bakke, trommer og Mikal Reinvik, bass utgjør Festivalbandet til Nordland Musikkfestuke 2020.

 

 

En eller flere av de tre har spilt i ulike festivalband under Nordland Musikkfestuke tidligere, men i år er alt spesielt:

–Vi spiller masse i barnehager, og det er veldig artig. Ungene er så mye med, de lytter og danser og koser seg, forteller bandet.

– Og så stiller de så mange artige spørsmål, for eksempel spurte de meg om hvorfor den «gitaren» jeg spiller ser ut som en ball, forteller banjospiller Mikael Jonassen.

 

Når Musikkfestuka 2020 er over har festivalbandet Deku Trio spilt ni barnehagekonserter og fem-seks andre konserter, på alt fra utesteder til sykehjem. De spiller glad-musikk og presenterer musikk som innbefatter både jazz, bluegrass og pop.

– Vi blir så godt mottatt, både store og små koser seg åpenbart når vi spiller, forteller de tre medlemmene i Deku Trio.

– Vi har ikke spilt noe særlig for barn sammen tidligere, så dette har vært en ny og fin opplevelse.

 

Deku Trio har eksistert siden de tre gikk på musikklinja på Bodø Videregående samtidig. Et ordentlig fast prosjekt har det vært siden 2015.

– Når Mikael bor i Oslo og vi to andre bor i Bodø blir det ikke så lett å lage felles prosjekter, men vi øver en del via nett, forteller Aksel.

Et turné-prosjekt med 12 konserter hadde de fått til i vår, men de rakk bare to før koronaen kom og resten av turneen ble avlyst.

 

– Derfor var det jo så kjempefint å få denne oppgaven som Festivalband. Det har jo ikke akkurat vært flust med jobber, sier Mikael Jonassen, Aksel Bakke og Mikal Reinvik,

Mikael er heltids-frilanser og bor altså i Oslo, mend de to andre også er delvis frilansere i Bodø men jobber mye med musikkproduksjon blant annet på Store Studio.