En ting er viktig å huske på for alle som skal på konserten «Klassisk Vorspiel» i Stormen konserthus torsdag 9. august klokka 18.00: Ta med blokkfløyte!

Og har du ikke blokkfløyte, så kjøp ei, og får du ikke kjøpt i butikk så får du kjøpt ei ved inngangen.

 

– Vi skal lage det største blokkfløyteorkesteret noen har sett, og det kommer til å bli så fint! sier Frode Larsen, som er den som lager «Klassisk Vorspiel» sammen med Per Sundnes fra Bodø.

De to lager dette radioprogrammet på NRK Klassisk nesten hver fredag. Vanligvis er det selvfølgelig musikk i opptak og gjester i et studio, men denne gangen blir all musikken levende og alle gjester blir på scenen i Stormen. Sammen med hele Kringkastingsorkesteret – snart bedre kjent som KORK.

 

Og publikum skal altså spille en sentral rolle, med hver sin blokkfløyte.

– Blokkfløyte er det instrumentet i Norge som aller flest kjenner til og har et forhold til. Ikke nødvendigvis et godt forhold, men i alle fall et forhold. De aller fleste har spilt blokkfløyte på skolen, sier Frode Larsen. Han er produsent i KORK.

Per Sundnes og Frode Larsen lover et spektakulært show som samtidig er innspilling av en live-utgave av radioprogrammet deres. Fjernsynsopptak blir det også.

 

I tillegg til de viktige gjestene og opptredende som er publikum selv, blir det mange prominente gjester på scenen og sammen med programlederne og orkesteret.

– Anne Sofie von Otter kommer, sammen med kvartetten Brooklyn Riders som hun skal ha konsert med senere samme kveld. Vinneren av ungdommens musikkmesterskap som er fra Mo i Rana kommer, Susanne Lundeng og Jan Gunnar Hoff kommer, Terje Nilsen skal være med, og ikke minst det norske blokkfløytefantomet Ingeborg Christoffersen, som både skal spille solo blokkfløyte og sikkert også lære fra seg litt til det store blokkfløyteorkesteret, forteller Frode Larsen. Som forresten ikke kaller det blokkfløyteorkester men allblokkfløyting.

Velkommen til å spille med KORK, du også.