Adrian Angelico er et eneste stort smil fra samme øyeblikk som vi møtes på flyplassen, enda så travelt han har det for tida, med masse oppdrag.

Men nå er det sang under Sommernachspiel i Bodøsjøen som står på programmet – og han gleder seg litt ekstra til det, av to grunner:

 

Joik

– Jeg har joiket i konsert tidligere, men jeg har aldri framført joik i kofte før, og jeg har aldri joiket med symfoniorkester som «komp». Begge deler skal bli skikkelig stas, sier Adrian Angelico.

At det er komponist og tidligere musikkfestuke-profil Frode Fjellheim som har laget arrangementet er Adrian litt ekstra stolt av.

– Han er en mester med den typen musikk, samisk musikk i stort arrangement.

 

Hjemmebane

Adrian Angelico som reiser minst Europa rundt med konserter og opera-oppdrag er også oppglødd over å få synge på hjemmebane for en gangs skyld. For han er hele Nord-Norge hjemmebanen, selv om det er fra Indre Troms, Dividalen og Tamokdalen, han har sitt opphav og samiske bakgrunn. Selv vokste han opp i Lødingen.

– Jeg lærte aldri samisk som barn, ingen hjemme snakket samisk, men nå i voksen alder har jeg tatt joiken nut av ptivatsfæren og har begynt å prøve å lære meg litt samisk. Men det blir så lite tid til å ta kurs!

 

Travelt.

Ja travelt har han det. Bare i det siste har Adrian vært med på «Allsang på Skansen» og holdt konsert i København, og før det tre uker i Hellas – og det var slett ikke ferie. Tvert i mot, en ganske anstrengende jobb for å få «Ariadne auf Naxos», operaen han kjenner så godt, til å komme i havn i den tapningen de skulle ha der.

Det var den han hadde rolle i da han sang i Bodø sist, i mars 2017.

Og etter Bodø fortsetter kjøret, både i Norge og i utlandet.

– Jeg har det så travelt for tida at jeg vet omtrent ikke hva jeg heter! sier Adrian Angelico før han forter seg til hotellrommet for å få en times søvn før det bærer til prøve med Arktisk Filharmoni.

– Men, jeg må si det igjen, det er så deilig å få synge i Nord-Norge igjen! Og så utendørs i Bodøsjøen, da – det skal bli flott!

Ja det er mange som gleder seg til dette – både de som skal være på scenen og alle som blir publikum….  Og det blir mange!