Som direktør og kunstnerisk leder for Nordland Musikkfestuke, har Larsen jobbet med å høyne nivået på festivalen. Det har særlig gitt seg utslag i satsinger innenfor klassisk musikk hvor Musikkfestuka årlig har hatt gjestespill med de ledende barokk- og kammerorkestrene i Europa. Han har også et fokus på nyskapende produksjoner som blir skapt av og for Nordland Musikkfestuke. Et nylig eksempel på dette er storsatsingen ”Lyden av Tandberg” som ble produsert i samarbeid med NRK Radioteatret og Kringskastingsorkestret.

André Wallann Larsen har studert idéhistorie, filosofi og musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og ble cand.phil i musikkvitenskap i 2003 med en avhandling om Arne Nordheims musikk. Han har også studert økonomi og ledelse, og har en MBA fra Handelshøgskolen ved Nord universitet.

Larsen har lang erfaring fra norsk musikkbransje, og begynte som direktør for Nordland Musikkfestuke høsten 2010. Før dette jobbet han i flere institusjoner i Oslo. Han var daglig leder for Det Norske Solistkor fra 2004 til 2010, og har også jobbet for Ultimafestivalen, Ny Musikk og Cikada-ensemblet. Larsen har og har hatt en rekke styreverv i norsk kulturliv, og er for tiden nestleder i Norske festivaler, styremedlem i Riksteatret og Tromsø Internasjonale Filmfestival. Han er også vararepresentant i styret til Norsk Luftfartsmuseum.

Last ned pressebilder av André Wallann Larsen her:
Foto: Dan Mariner