Ingvild Pettersen Högberg suger til seg inntrykk og tusen detaljer. Fra 1. september er hun den nye produsenten i Nordland Musikkfestuke.

TEKST OG FOTO: SVEIN SNEFJELLÅ

Uforberedt er hun slett ikke. For hun kommer til hjembyen Bodø fra mange års opphold i Trondheim der hun har vært produsent i Trondheim Kammermusikkfestival i 15 år, på heltid fra 2005.

-        Så jeg vet hva jeg går til. En god del likt, men også mye forskjellig.

 

Musikkfestuka har jo store arrangementer som på Skandsen og Keiservarden med logistikkutfordringer. Men stort sett er det samme måten å jobbe på, sier hun.

Under festivalen i Bodø er hun flue på veggen.

-        Og har steppet inn her og der, ved behov. Like greit å komme i gang med det samme, så det ikke blir bare observering, sier hun.

Pettersen Högberg er 37 år gammel, trebarnsmor og gift med gitaristen Martin Högberg som har fått jobb i Bodø Rhytm Group.

-        Vi satser på å bli i Bodø, sier hun.

STORT OG SMÅTT

-        En produsents oppgave er å holde orden på stort og smått, kvalitetssikre et utall av detaljer og sørge for at arrangementene går som de skal. Det er et utrolig detaljrikt bilde som tegnes hver eneste dag.

Men jeg er forberedt, og jeg gleder meg til å ta fatt for alvor.

Jeg er veldig imponert over staben og de mange frivillige i Musikkfestuka, og måten avviklingen av arrangementene skjer på. Det er artig å se iveren og kompetansen. Alt går som det skal. Uventede utfordringer, og de kommer alltid, løses effektivt og greit.

Det er en trygghet å vite at det er et veltrimmet lag som er klar til oppgavene hvert eneste år, sier Ingvild Pettersen Högberg.

 

FIOLINIST

Egentlig er 37-åringen fiolinist.

-        Jeg startet produsentjobben i halv stilling i sin tid. Det ga meg anledning til fortsatt å spille en del. Så kom barna. Da ble det ikke så mye tid til å holde spillingen ved like. Fiolinen måtte vike.

Det krever mye å holde et akseptabelt nivå som fiolinist. Egentlig var det ikke noe stort offer å legge fela på hylla og konsentrere seg om oppgavene som produsent og mor.

 

Fiolinen har jeg faktisk lånt bort. Til søstera mi. Men jeg vet jo hvor den er. Og jeg ser ikke bort fra at jeg på ett eller annet tidspunkt ber pent om å få den tilbake.

Men nå er det andre oppgaver som venter. Og jeg gleder meg stort, sier Ingvild Pettersen Högberg.