Morten Abel gleder seg stort til i kveld. – De kan rølpe så mye de vil langs svabergene og i fragleberget. Folk skal merke oss på scenen!

AV SVEIN SNEFJELLÅ

Mens bandet kommer i ettermiddag, kom Abel selv til Bodø i går på privatbesøk til byen der han trådte sine barnesko. Han vokste opp på Fenes. Det var stående på en spark for å se inn gjennom vinduene på forsamlingshuset Nordly han oppdaget musikkens magi.

- Lysene fra utstyret! Da var det gjort. Da visste jeg hva jeg ville bli, sier artisten som har dominert norsk musikkliv i flere tiår.

Dagen i dag er Bodø på sitt beste og lover en kveld der Nyholms Skandse kommer til sin absolutte rett.

- Det er jo bare helt nydelig! Litt spesielt, kanskje, må jeg innrømme, for jeg har jo bodd her noen år. Men denne årstiden er helt spesiell i nord. På grensen til magisk.

Det er nesten som jeg får gåsehud. Det er klart at sommeren og solen preger deg. Jeg tar det inn. Det ligger an til en fabelaktig kveld. Jeg gleder meg. Bandet gleder seg. Vi vet vi skal på en scene det ikke er mange av rundt om, og slik det ligger an nå, føler jeg at kvelden og konserten blir helt spesiell.

Vi er klar! Vi skal yte det beste vi kan. Det er en bra gjeng jeg har med meg, sier Morten Abel.

Han lover en hitparade fra scenen på Skandsen når Abel med band går på klokka 23 i kveld. 

- Man skulle ha levd to liv. Et profesjonelt. Ett privat der man virkelig kunne nyte øyeblikk som det Bodø byr på i dag og gi blaffen i det hektiske, sier han.

Og planen er å fortsette sommeren med  en aldri så liten ferietur til Beiarn.