Når vi sier Schwarzwald tenker du kanskje på mørk sjokoladekake med krem og kirsebær, men du verden så mye mer denne sydtyske skogsregionen har å by på. Her finner vi blant annet, hold deg fast, et av verdens beste barokkorkestre - Freiburger Barockorchester!

Tirsdag 8. august er det duket for barokkens virkelige mestre når Freiburger Barockorchester spiller verker av Johan Sebastian Bach og Antonio Vivaldi i Stormens store sal. Vi skal blant annet får høre førstnevntes Orkestersuite nummer 3, som inneholder den ikke ukjente satsen ”Air” og Hochzeitskantaten fremført sammen med den amerikanske sopranen Robin Johannsen.
- Vi er henrykt over å få besøk av dette orkesteret til Bodø. Vi fortsetter med vår satsning på tidligmusikk, og kan nok en gang presentere den absolutte verdenstoppen til vårt publikum i Bodø. Freiburg Barockorchester blir av mange regnet som verdens absolutt beste orkestre innenfor sin sjanger. Programmet de skal spille for oss, altså Bach og Vivaldi, er innenfor barokkens kjernerepertoar og noe de kan helt ut i fingertuppene. Jeg gleder meg stort til denne konserten,  forteller direktør André Wallann Larsen i Nordland Musikkfestuke. 

Freiburger Barockorchester ble grunnlagt i 1987 med en enkel misjon-«Å live opp barokkmusikkverdenen med nye lyder.» Siden har de nygamle lydene gitt gjenklang i noen av verdens største og viktigste konsertsaler. Orkesteret regnes som et av de fremste innen tidligmusikken, en sjanger som ligger Nordland Musikkfestuke varmt om hjertet.  Deres friske innstilling til gammel musikk har gitt orkesteret et stort publikum. Freiburger Barockorchester har vært involvert i over 30 innspillinger, og fått flere av de mest prestisjefylte prisene innen klassisk musikk. Orkesteret har også turnert en rekke ganger i Europa, Asia og USA.

Kunstnerisk leder og konsertmester er den tysknorske legenden og greven Gottfried von der Golz, en av de virkelige virtuoser på barokkfiolin i verden. 


Sopranen Robin Johannsen er solist når Freiburger Barockorchester gjester Bodø 8. august 2017

Robin Johannsen, så norsk som navnet enn høres, er en amerikansk toppsopran som lenge har hatt base i Tyskland. Hun har samarbeidet med noen av verdens fremste orkester, herunder Deutsche Oper, Berliner Staatsoper, Akademie für Alte Musik og Baltimore Symphony Orchestra under Marin Alsop. Hun har sunget i fasjonable konserthus som Carnegie Hall, Konzerthaus Berlin og Concertgebouw i Amsterdam. Tirsdag 8. August kan hun også føye Stormen Konserthus i Bodø til på den listen. 

Freiburger Barockorchester spiller følgende program under konserten: 

J.S. Bach 
Orchestersuite Nr. 3 D-Dur BWV 1068 (2Ob, Fg, 3Trp, Pk, Str | 20')
Kantate 'Non sa che sia dolore' BWV 209 (S, Fl, Str, B.c. | 20')

A. Vivaldi
Concerto d-Moll op. 3/11 RV 565 (2Vl solo, Vlc solo)

J.S. Bach
Tripelkonzert D-Dur BWV 1064R (3Vl solo, Str, B.c. | 16')
Hochzeitskantate BWV 202 „Weichet nur, betrübte Schatten“ für Sopran,
Oboe, Streicher und Basso continuo (21’)