Det ble gjort litt ekstra stas for de som hørte ”Lyden av Tandberg” på Sølvsuper


Pressemelding fra Nordland Musikkfestuke. Alle bilder og tekst til fri bruk.
 
70 år hadde gått siden forrige direktesendte radioteater i Norge med levende publikum og musikere tilstede. Torsdag 11. august skjedde det på nytt, fra Stormen Konserthus i Bodø. På Sølvsuper Helse- og velferdssenter i Bodø satt noen ekstra kvalifiserte lyttere.

Nordland Musikkfestuke var innom Sølvsuper et par timer før radioteateret startet med champagne(-brus) og frukt til de som skulle høre sendinga sammen, og selvfølgelig på en god gammel Tandberg-radio med typebetegnelsen Sølvsuper.

Radiolytte-stemning

På tradisjonelt vis da man ”flokket seg rundt radioapparatene” samlet en del av beboerne seg i dagligstua på Sølvsuper for å høre direktesendingen, radioteateret ”Lyden av Tandberg”.
- Vi lagde en god gammeldags radiolytte-stemning, slik kanskje noen av beboerne her husker den, sier avdelingsleder leder på Mellombølgen Sølvsuper, Trude Kristensen.

På Sølvsuper er det Sølvsuper-radioer i alle etasjer og dessuten andre Tandberg-radioer – nå for tida også utstyrt med DAB-adaptorer.
- Det er jo en fascinerende og interessant historie vi har om Vebjørn Tandberg, og jeg synes det er så flott at Bodø har et slikt helse- og velferdssenter oppkalt etter den mest berømte radioen. Pluss at Sølvsuper også er en hedersbetegnelse til eldre – de supre med sølv i håret, sier Kristensen.

Kjenner historien

- Vi synes det er naturlig å hedre de som virkelig har et forhold til denne typen radiosending, sier markedssjef i Nordland Musikkfestuke, Fredric Persson.

Noen av de som lyttet på sendingen har hørt denne typen direktesendt radoteater før – for 70 år siden eller mer. Flere av dem kjenner historien til bodøværingen Vebjørn Tandberg som det nye radoteateret handler om.

Radioteateret ”Lyden av Tandberg” som ble oppført i Stormen denne torsdagskvelden ble historisk – det er en begivenhet i den moderne radioteknologiens tid å gjøre det på denne måten. Dessuten skjer det i Bodø og det skjer med hele Kringkastingsorkesteret på scenen, i og med at Vebjørn Tandberg, den legendariske radiofabrikk-gründeren, kom fra Bodø. Ideen om å få til dette skriver seg fra Nordland Musikkfestuke.


Trude Kristensen er avdelingsleder ved Mellombølgen Sølvsuper Helse- og velferdssenter.