Lagerhallen til Bohus blir endret til Klassisk klubb der den klassiske musikken blir framført med fullt trøkk og de hjelpemidler vår tid gir anledning til, sier direktør André Wallann Larsen i Nordland Musikkfestuke.

  • - Vi gir oss ikke. Vi vil ta den klassiske musikken videre og inn i 2016. Kammermusikkens 2016-versjon, sier Henrik Lamark og André Wallann Larsen.

TEKST OG FOTO: SVEIN SNEFJELLÅ

 

Produsenten og direktøren for Nordland Musikkfestuke nøyer seg ikke med å satse dristig med et Vardøger på Bohus onsdag kveld. Det er da varehuset brått blir noe helt annet.

 

I  kjelleren skal det også skje voldsomme ting.

 

-       Vi overtar det store og fine lagerrommet på Bohus og innreder det ganske vilt. Men røykmaskiner, masse lys og ikke minst lyd. Vi skaper en klassisk klubb på lageret, sier Lamark.

 

-       Vi har spilt de forskjellige klassiske genrene på klassisk vis i konsertsalene. Nå tar vi steget videre og inn i vår tid. For å gjøre det,  har vi alliert oss med lydkunstneren, DJ og komponisten Adrian Losurdo Kroken.

 

Oppe i varehuset er hans lydinstallasjoner å høre på 50 headsets som er fordelt ved gode stoler. Nede i den klassiske klubben spiller Losurdo live og gir sin  versjon av den klassiske musikken med fullt trøkk og de hjelpemidler vår tid gir anledning til.

 

-       Det blir et helsikes vær der nede, melder produsenten.

-       Og vi vil holde det gående utover natten, lover han.