Torsdag formiddag startet riggingen til Lissies konsert på Nyholms Skandse. Folkefesten ved innseilingen til Bodø starter også årets Nordland Musikkfestuke.

TEKST OG FOTO: SVEIN SNEFJELLÅ

 

-  Jeg gleder meg som en unge. Men går også til konserten med atskillig ærefrykt. Det blir min første i min nye jobb, sier Frederic Persson.

 

Han er nytilsatt markedssjef i Musikkfestuka.
- Og skjønner at nå er det alvor. Da er det like godt å starte med en utsolgt konsert og en stor artist, sier han.

 

FIRE-FEM DAGER

Konsertene på Skandsen er ettertraktet, år etter år. Billettene til Lissie ble lagt ut 22. april.
- Og konserten var utsolgt etter fire-fem dager. 2.000 billetter er det vi har lov til å selge. Selv om vi er ute, er grensen absolutt, av sikkerhetsgrunner. Det er en krevende arena, men heldigvis har det aldri vært uhell eller andre alvorlige episoder på Nyholmen.

 

Publikum vet å oppfører seg. Røde Kors er til stede. Det samme er politiet. Og vi har proffe festivalverter som bidrar til at det alltid blir en hyggelig folkefest, sier Persson.

 

BUSSER

- Publikum vet at de har visse forholdsregler å etterkomme. Det er ikke lov å ta med flasker inn. Ikke paraplyer, ikke campingstoler. Medbrakt mat og drikke er heller ikke tillatt. Alt er å få kjøpt under arrangementet.

 Og så vet publikum godt fra før at det ikke er anledning til å kjøre bil ut til Skandsen. Veldig mange sykler. Det settes dessuten opp busser mellom Rådhuset og Skandsen klokka 2130 og 22:00.

 I år lover Yr oss sol, 18 grader og svak vind fra nordvest. Så alt er klart for folkefest på Nyholms Skandse.
-  I år ser også værgudene ut til å være med oss. Det blir folkefest med Lissie på Nyholms Skandse, lover Fredric Persson.