Lytt her:  

BILLETTER

Med over 500 innspillinger er Academy of St. Martin in the Fields verdens mest innspilte kammerorkester. Lørdag 6. august åpner de Nordland Musikkfestuke 2016 i Stormen Konserthus.

Husker du sist du hørte Academy of St. Martin in the Fields spille? Det er ikke sikkert, men det som er sikkert er du har hørt dem spille. Orkesteret, etablert av legendariske Sir Neville Mariner, har dominert sitt felt siden oppstarten i 1959 frem til i dag.  I Bodø spiller de sammen med Håkan Hardenberger, en av verdens absolutt beste solotrompetister. Som du sikkert har registrert har vi brukt fraser som ”verdens største og verdens beste” flere ganger allerede i denne teksten. Normalt sett ville det vært noe vi hadde prøvd å styre unna, men i noen tilfeller er det rett og slett ikke mulig. Dette er et slikt tilfelle. Enten du er blodfan av klassisk musikk eller ikke så har du et forhold til Academy of St. Martin in the Fields.

 

 På programmet står verk av Mozart, Haydn, Britten og Planel. I tillegg får vi høre et av de vakreste stykkene for strykere som noen gang er skrevet. Samuel Barbers Adagio for strykere, opus 11. Blant mye annet kjent fra Oliver Stones storfilm Platoon.

 - Academy of St. Martin in The Fields gjør sin eneste konsert i Norge på Musikkfestuka. Konserten følger opp satsingen med Leif Ove Andsnes og Mahler Chamber Orchestra fra i fjor, og viser at Nordland Musikkfestuke er i posisjon til å få de fremste orkestrene i verden til byen. Vi er svært glade og stolte av å kunne presentere dette legendariske orkesteret sammen med Håkan Hardenberger på vår åpningskonsert, sier direktør André Wallann Larsen.

 

I tillegg til å spille konserter over hele verden har orkesteret stått bak innspillinger av musikk til ikoniske hollywoodfilmer som Amadeus, Den engelske pasienten og Titanic.  For de sportsinteresserte kan vi nevne at det er nettopp Academy of St. Martin in the Fields som står bak innspillingen av Tony Brittens hymne til UEFA Champions League. Orkesteret har spilt og formidlet så mye musikk utenfor dets hjemland England at de i 1993 ble tildelt Dronning Elizabeths eksportpris.

Program: 

Johann Sebastian Bach - Brandenburg Concerto No. 5 BWV 1050 in D major
Michael Haydn - Concerto for Trumpet No. 2 in C major
Benjamin Britten - Simple Symphony Op. 4

Robert Planel - Concerto for Trumpet and strings
Samuel Barber - Adagio for strykere
Joni Mitchell - Both sides now (Arr. Roland Pöntinen) für Trompete und Streichorchester
Kurt Weill -  Speak low für Trompete, Klavier und Streichorchester (arr. Roland Pöntinen)
William Walton  - To stykker from Henry V (5')
Tobias Broström - Sputnik (4')
Jan Lundgren -The Seagull (Arr. Roland Pöntinen) für Trompete und Streichorchester
Michel Legrand - Sans toi für Trompete, Klavier und Streichorchester (arr. Roland Pöntinen)

 

Årets åpningskonsert er et samarbeid med: