Hvert år setter orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.

NOSO har en fleksibel struktur, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner. I tillegg opptrer musikerne i mindre sammensetninger, en duo, en kvintett, eller i samarbeid med andre musikkformer og andre musikere.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester har høy aktivitet på de nordnorske scenene, både i sine to hjembyer og på turnéer i landsdelen. I tillegg til å spille på hjemmebane gjør orkesteret internasjonale turnéer som gir verdifull erfaring og inspirasjon til orkesteret, samtidig som det gir en unik mulighet til å markedsføre det eksotiske ved den arktiske tilhørigheten. Tidligere har orkesteret turnért bl.a. i Kina og Russland, samt opptrådt på steder som Mariinsky Hall i St. Petersburg,  Beethovenfest i Beethovenhalle Bonn, i Grosses Festspielhaus Salzburg og i Musikverein i Wien.